Kefir Robico

Kefir Robico to typowy świeżak, który nosi się ze smakiem, dobrze się trzyma i doskonale gasi pragnienie. Wprowadzony do codziennej diety całej rodziny, jest dzielnym sprzymierzeńcem w walce o zdrowie, szczupłą sylwetkę i młody wygląd. Chcesz wiedzieć dlaczego?
Poznaj kilka faktów z życia Robico - bohatera przez duże R:

  • Jest kulturalny - naturalnie.

    Jak na bohatera przystało, kefir Robico jest niezwykle kulturalny
    z natury. Ma bogate wnętrze i nie ma nic do ukrycia. Nie zawiera  dodatku cukru i konserwantów.  Składa się wyłącznie z mleka pasteryzowanego oraz unikatowej mieszanki kultur bakterii
    i drożdży kefirowych, które doprowadzając do częściowej fermentacji
    cukrów mlecznych, czynią z Robico prawdziwy ratunek dla osób
    z nietolerancją laktozy i alergią pokarmową.

  • Gasi pragnienie.

    Kefir Robico to typowy świeżak i prawdziwy bohater sezonu
    wiosna-lato. Gdy robi się ciepło - rusza na ratunek spragnionym,
    przynosząc im zdrowe i długotrwałe orzeźwienie. Ze wszystkich napojów mlecznych to właśnie on najskuteczniej gasi pragnienie. Dlaczego? Bo w czasie fermentacji w każdej butelce powstaje naturalny dwutlenek węgla, odpowiedzialny za jego musujące, chłodzące i orzeźwiającego właściwości.

  • Nosi się ze smakiem.

    Nie ma co ukrywać - kefir Robico nosi się ze smakiem, a jego smak Robicolosalną różnicę. Wszystko za sprawą wyjątkowego sposobu
    jego wytwarzania. Dzięki stosowanej przez Robico naturalnej metodzie termostatowej, proces dojrzewania i fermentacji kefiru zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce, a nie - tak jak w innych produktach - w ogólnym zbiorniku. To właśnie sprawia, że smak
    kefiru Robico jest jedyny w swoim rodzaju. Delikatny, świeży,
    lekko kwaskowy i śmietanowy. Po prostu pyszny!

  • Walczy o zdrowie.

    Dobroczynna działalność kefiru Robico bierze się prosto z jego wnętrza. Jako naturalne źródło witamin z grupy B, wapnia, fosforu
    i magnezu, pełnowartościowych białek oraz bakterii probiotycznych, kefir Robico:

    • - poprawia metabolizm i oczyszcza organizm
    • - łagodzi skutki zatruć pokarmowych
    • - obniża poziom złego cholesterolu i ciśnienia tętniczego
    • - wzmacnia układ krążenia, odpornościowy, nerwowy i kostny
    • - działa antynowotworowo

  • Dba o formę.

    W walce o szczupłą sylwetkę i zdrowy wygląd - kefir Robico nie ma sobie równych. Dlaczego? Bo ma tylko 1,5% tłuszczu, a zawarty w nim kwas foliowy, który pomaga tworzyć czerwone krwinki oraz trawić białka pokarmowe i cukry, wspomaga odchudzanie i pomaga dbać
    o formę. Na domiar dobrego - kefir Robico poprawia kondycję włosów, zapobiega przedwczesnej siwiźnie oraz nawilża i wygładza skórę, nadając jej zdrowy i pełny blasku wygląd.

  • Dobrze się trzyma.

    Kefir Robico dobrze się trzyma, bo jest dostępny w trzech poręcznych opakowaniach - 250, 400 i 900 gramów. Dzięki wygodnym, dobrze zakręconym butelkom wykonanym z wysokiej jakości materiałów, Robico jest nie tylko naturalnym bohaterem domowych śniadań,
    ale także świetnym kompanem w pracy i podróży.

Mleko Robico

Mleko Robico to prawdziwy zimny drań. W  odróżnieniu od UHT
i innych produktów wysokoogrzewanych, nie wymaga wysokiej temperatury podczas pasteryzacji, dlatego zachowuje naturalny zapach, smak i wszelkie składniki odżywcze.  Wszystko za sprawą mikrofiltracji - unikalnej, mechanicznej metody oczyszczania mleka przy użyciu specjalnych filtrów, usuwającej 99,9% zawartych w nim bakterii
i zanieczyszczeń.

Jako jedyne na polskim rynku, mleko Robico jest dostępne w szklanym, bezzwrotnym opakowaniu, które chroni produkt, nie wpływając na jego zapach i smak. Nic dziwnego, że  ma parcie na szkło.

Śmietana Robico

Śmietanka Robico to prawdziwa śmietanka - creme de la creme
wśród elity. Klasa wyższa i bohaterka w każdej kuchni. Otrzymywana
z odwirowanej z mleka, świeżej śmietanki, sprawdza się jako dodatek
do gorących zup, sosów i potraw na zimno.

Na dodatek - niezły z niej słoik, bo jako jedyna na polskim
rynku jest dostępna w przyjaznym dla środowiska, szklanym opakowaniu. To dzięki niemu - w przeciwieństwie do koleżanek
po fachu - nie robi kwaśnej miny. Słoiczek z nakrętką twist-off utrzymuje jej naturalny smak, zabezpiecza ją przed wyschnięciem
i szybkim zepsuciem, a po zużyciu może być ponownie wykorzystany do przechowywania przetworów, przecierów i sosów.

Maślanka Robico

Maślanka Robico to delikatna kokietka o uwodzicielskim,
maślanym spojrzeniu, która sieje zdrowy ferment wśród wielbicieli.
Jak na prawdziwą maślankę przystało - dba o linię przez cały rok.
Ma jedynie 1,5% tłuszczu i nie ma w niej ani grama cukru
i konserwantów. Jej lekko kwaskowy, orzeźwiający smak jest wzbogacony o silnie wyczuwalny maślany aromat, który powstaje
na drodze fermentacji mlekowej z udziałem bakterii kwaszących.

Charakteryzuje ją rzadka, puszysta konsystencja i zawartość wszystkich składników odżywczych mleka: białka, wapnia oraz witamin z grupy B.
Maślanka Robico to prawdziwa gwiazda wśród maślanek.
Lubi występować solo oraz w duecie z innymi potrawami.

  • Kefir Robico
    Sprawdź
  • Śmietana Robico
    Sprawdź
  • Zimne mleko Robico
    Sprawdź
  • Maślanka Robico
    Sprawdź
  • Śmietana Robico
    Sprawdź
  • Kefir Robico
    Sprawdź
  • Maślanka Robico
    Sprawdź
  • Zimne mleko Robico
    Sprawdź
  • Zimne mleko Robico
    Sprawdź
  • Maślanka Robico
    Sprawdź
  • Śmietana Robico
    Sprawdź
  • Kefir Robico
    Sprawdź
  • Maślanka Robico
    Sprawdź
  • Zimne mleko Robico
    Sprawdź
  • Kefir Robico
    Sprawdź
  • Śmietana Robico
    Sprawdź