
Czas przygotowania: ok. 15 min + czas mrożenia bananów
ok. 1h
Porcja: 4
Poziom trudności: łatwy
380 kcal / 1 porcję (181,7 g)

Składniki:
4 banany
1,5 tabliczki (150 g)
gorzkiej czekolady
35 g orzechów nerkowca
0,25 szklanki Mleka ROBICO
Wartość odżywcza w 100 g:
-
Kalorie:
-
Białko:
-
Tłuszcze:
-
Węglowodany:
-
Błonnik:
Jak przygotować:
KROK 1: Banany obierz, wbij w nie patyczki i włóż do zamrażarki
na około godzinę, aby dobrze się zmroziły.
KROK 2: Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w kąpieli
wodnej. Podczas roztapiania stopniowo dolewaj mleko. Roztapiaj do uzyskania
płynnej, jednolitej masy.
KROK 3: Orzechy posiekaj na drobne kawałeczki.
KROK 4: Po ok. godzinie wyjmij banany z zamrażarki. Przy
pomocy łyżeczki szybko polewaj banany roztopioną czekoladą (czekolada szybko
zastyga). Od razu posyp pokrojonymi orzechami.
Smacznego w imieniu Robico życzy Pani Aneta Strelau, dietetyk kliniczny (www.strelau.pl).