Przepisy Robico - gotuj z nami na zdrowie!

20 sierpień 2015
4.8 (6)

Czas przygotowania - 10 minut 

Porcja - 1 osoba

Poziom łatwości - Łatwy

Chłodnik kefirowy

Składniki:

  • Kefir Robico - 100g ( pół szklanki)
  • Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 100g (5 łyżek stołowych)
  • Ogórek szklarniowy - 90g
  • Rzodkiewka - 60g (4 sztuki)
  • Szczypiorek siekany - 10g (2 łyżki stołowe)
  • Czosnek mały - 3g (ząbek)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 0.5g (szczypta)
  • Koperek siekany - 4g (pół łyżki stołowej)

  • Kalorie:

    27,78 kCal
  • Białko:

    2,62 g
  • Tłuszcze:

    0,13 g
  • Węglowodany:

    4,76 g
  • Błonnik:

    0,69 g

Jak przygotować:

KROK 1: Warzywa umyj i osusz. Ogórka pokrój w cienkie paski, rzodkiewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek drobno posiekaj.

KROK 2: Kefir Robico, jogurt, czosnek i pieprz zmiksuj razem. Dodaj rzodkiewkę, ogórka i szczypiorek.

Podawaj schłodzony, udekorowany koperkiem.