Przepisy Robico - gotuj z nami na zdrowie!

05 marzec 2019
5 (3)

Czas przygotowania: 60 min
Porcja: 15
Poziom trudności: łatwe
372,7 kcal / 1 porcję (236 g)

Ciasto ucierane z brzoskwiniami

Składniki:

Maślanka Robico 250 ml (1 szklanka)
Jajko 150 g (3 szt.)
Cukier 100 g (1/2 szklanki)
Olej 70 g
Proszek do pieczenia 8 g (2 łyżeczki)
Mąka pszenna 375 g (2,5 szklanki)
Wanilia 1 laska
Brzoskwinie 240 g


Wartości odżywcze na 100 g:

  • Kalorie:

    156.9 kCal
  • Białko:

    7.7 g
  • Tłuszcze:

    5.4 g
  • Węglowodany:

    19.2 g
  • Błonnik:

    0.4 g

Jak przygotować:

KROK 1: Cukier ubijamy z jajkami. 
KROK 2: Następnie, do masy dodajemy maślankę i olej i mieszamy.
KROK 3: Mąkę z proszkiem i ziarna wanilii wsypujemy do masy, całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
KROK 4: Owoce myjemy, kroimy na ósemki.
KROK 5: Przygotowujemy formę - wykładamy papierem do pieczenia, natłuszczamy.
KROK 6: Gotowe ciasto wylewamy na blachę a na wierzchu układamy brzoskwinie.
KROK 6: Pieczemy ok. 45 minut w 180 st. C.

 

Smacznego w imieniu Robico życzy Pani Aneta Strelau,  dietetyk kliniczny (www.strelau.pl).