Przepisy Robico - gotuj z nami na zdrowie!

27 czerwiec 2019
5 (1)

Czas przygotowania: 10 minut + 2 godziny mrożenia
Porcja: 8 porcji
Poziom trudności: łatwe
70 kcal / 1 porcję (130 g)

Domowe lody truskawkowe

Składniki:

ZIMNE MLEKO Robico 2% 300 ml (1,5 szklanki)
Truskawki 700 g
Cukier brązowy 4 łyżki (40 g)
Mięta świeża garść listków
Melisa garść listków


Wartości odżywcze na 100 g:

  • Kalorie:

    53.5 kCal
  • Białko:

    1.6 g
  • Tłuszcze:

    1.2 g
  • Węglowodany:

    10.4 g
  • Błonnik:

    1.5 g

Jak przygotować:

KROK 1: Truskawki umyj, odszypułkuj. Liście umyj i drobno posiekaj.
KROK 2: Gotowe truskawki rozgnieć widelcem z cukrem lub zmiksuj. Dodaj posiekaną melisę i miętę oraz mleko i zmiksuj.
KROK 3: Włóż do zamrażarki na minimum 2 godziny, co 10-15 minut zamieszaj, aby lody równomiernie zamarzały..

 

Smacznego w imieniu Robico życzy Pani Aneta Strelau,  dietetyk kliniczny (www.strelau.pl).