Przepisy Robico - gotuj z nami na zdrowie!

04 lipiec 2018
1.8 (5)

Czas przygotowania: 45 min
Porcja: 3 porcje
Poziom trudności: łatwe
199.3 kcal / 1 porcję (341 g)

Galaretka z maślanki z musem z mango

Składniki:

Maślanka Robico 750 ml (3 szklanki)
Cukier 15 g (3 łyżeczki)
Żelatyna 15 g (3 łyżeczki)
Mango 243 g (1 szt.)
Aromat waniliowy, kilka kropel
Mięta świeża, kilka listków


Wartości odżywcze w 100 g:




  • Kalorie:

    55.0 kCal
  • Białko:

    2.9 g
  • Tłuszcze:

    1.2 g
  • Węglowodany:

    8.4 g
  • Błonnik:

    0.4 g

Jak przygotować:

KROK 1: Żelatynę namocz, rozpuść w gorącej wodzie i wystudź.
KROK 2: Po tym czasie dodaj maślankę Robico, cukier oraz aromat waniliowy.
KROK 3: Mieszaj wszystkie składniki do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
KROK 4: Tak przygotowaną masę przelej do szklanek, odstaw do lodówki i poczekaj aż stężeje.
KROK 5: W międzyczasie przygotuj mus mango: owoc przekrój w poprzek, omijając pestkę, wydrąż miąższ i zblenduj go na gładki mus (kilka kawałków mango zostaw do dekoracji).
KROK 6: Mus przełóż do szklaneczek z maślankową galaretką i udekoruj listkami świeżej mięty oraz kawałkami mango.


Smacznego w imieniu Robico życzy Pani Aneta Strelau,  dietetyk kliniczny (www.strelau.pl).