Przepisy Robico - gotuj z nami na zdrowie!

14 listopad 2018
brak

Czas przygotowania: 15 min
Porcja: 1 porcja
Poziom trudności: łatwe
423 kcal / 1 porcję (373 g)

Jesienne smoothie bowl

Składniki:

Kefir Robico 100 ml
Dynia, puree 45 g (3 łyżki)
Banan 120 g (1 szt.)
Figa świeża 70 g (1 szt.)
Dynia, pestki 10 g (1 łyżka)
Granat ? 20 g (2 łyżki)
Wiórki kokosowe 8 g (1 łyżka)
Nasiona Chia 10 g (1 łyżka)
Cynamon dowolna ilość


Wartości odżywcze na 100 g:

  • Kalorie:

    117.5 kCal
  • Białko:

    3.3 g
  • Tłuszcze:

    4.5 g
  • Węglowodany:

    17.3 g
  • Błonnik:

    3.5 g

Jak przygotować:

KROK 1: Owoce umyj, banana obierz, figę pokrój w ćwiartki.
KROK 2: 2/3 Banana, puree z dyni, Kefir Robico i cynamon umieść w kielichu blendera i zmiksuj na jednolity, ale dość gęsty koktajl. Wszystko przelej do miseczki.
KROK 3:  Na wierzchu ułóż pokrojoną figę i 1/3 banana pokrojonego w plastry i udekoruj pozostałymi dodatkami.

Smacznego w imieniu Robico życzy Pani Aneta Strelau,  dietetyk kliniczny (www.strelau.pl).