Przepisy Robico - gotuj z nami na zdrowie!

24 sierpień 2016
4.5 (2)

Czas przygotowania: 10 min
Porcja: 2 porcje
Poziom trudności: łatwe
149.0 kcal / 1 porcję (201.0 g)

Jeżynowa fantazja

Składniki:

KEFIR Robico 1.5% 250 ml (szklanka)
Jeżyny 120 g (1 szklanka)
Siemię lniane 20 g (2 łyżki)
Miód pszczeli 12 g (1 łyżeczka)
Borówki (kilka sztuk do dekoracji)


Wartości odżywcze/100 g dania:

  • Kalorie:

    74.3 kCal
  • Białko:

    3.5 g
  • Tłuszcze:

    2.7 g
  • Węglowodany:

    9.7 g
  • Błonnik:

    1.8 g

Jak przygotować:

KROK 1: Umyj jeżyny i zmiksuj z KEFIREM Robico oraz siemieniem do uzyskania jednolitej konsystencji.|
KROK 2: W razie potrzeby dosłódź miodem.

 

Smacznego w imieniu Robico życzy autorka przepisu - Pani Aneta Strelau,  dietetyk kliniczny (www.strelau.pl)