Przepisy Robico - gotuj z nami na zdrowie!

21 grudzień 2018
brak

Czas przygotowania:  15 minut
Porcja: 4 porcje
Poziom trudności: łatwe
174,3 kcal / 1 porcję (123 g)

Kanapeczki z pastą z łososia

Składniki:

Maślanka Robico 30 ml
Łosoś wędzony  200 g
Serek śmietankowy 200 g (1 opakowanie)
Cebula czerwona 50 g (1/2 sztuki)
Oliwki czarne 15 g (6 sztuk) - ewentualnie do dekoracji
Koperek 1/2 pęczka
Pieprz czarny szczypta


Wartości odżywcze na 100 g:

  • Kalorie:

    139.5 kCal
  • Białko:

    14 g
  • Tłuszcze:

    8.4 g
  • Węglowodany:

    2.2 g
  • Błonnik:

    0.1 g

Jak przygotować:

KROK 1: Cebulę zmiksuj w blenderze.
KROK 2: Dodaj koperek, serek śmietankowy i maślankę Robico razem z pieprzem i miksuj na wolniejszych obrotach.
KROK 3: W wersji mniej pracochłonnej dodaj łososia i miksuj dalej. Można także zamiast miksowania łososia drobno go pokroić i dodać do pasty i wymieszać łyżką. 
KROK 4: Przełóż do miseczki.
KROK 5: Podawaj z pieczywem.
KROK 6: Jeśli lubisz - udekoruj czarnymi oliwkami.

Smacznego w imieniu Robico życzy Pani Aneta Strelau, dietetyk kliniczny (www.strelau.pl).