Przepisy Robico - gotuj z nami na zdrowie!

02 styczeń 2019
4 (1)

Czas przygotowania:  około 40 minut
Porcja: 4 porcje
Poziom trudności: średnie
123,1 kcal / 1 porcję (508 g)

Kefirowy krem z papryki

Składniki:

Kefir Robico 125 g (1/2 szklanki)
Czerwona papryka 488 g (2 duże sztuki)
Żółtka papryka  244 g (1 sztuka)
Cebula 100 g (1 sztuka)
Czosnek 8 g (2 ząbki)
Pomidor, suszony bez oleju 28 g (4 sztuki)
Bulion warzywny 1000 ml (4 szklanki)
Oliwa z oliwek 8 g (1 łyżka)
Przecier pomidorowy 30 g (2 łyżki)
Sos sojowy 10 g (1 łyżka)
Czerwona papryka w przyprawie szczypta
Suszone pomidory w przyprawie szczypta
Cukier trzcinowy szczypta
Sól i pieprz szczypta


Wartości odżywcze na 100 g:

  • Kalorie:

    29.6 kCal
  • Białko:

    1.2 g
  • Tłuszcze:

    1.5 g
  • Węglowodany:

    3.9 g
  • Błonnik:

    0.8 g

Jak przygotować:

KROK 1: Warzywa pokrój na mniejsze kawałki.
KROK 2: W garnku podgrzej oliwę.
KROK 3: Dodaj drobno posiekaną cebulę oraz czosnek.
KROK 4: Dodaj papryki i dalej podsmażaj.
KROK 5: Dodaj wszystkie przyprawy razem z sosem sojowym.
KROK 6: Warzywa zalej wywarem, dodaj przecier pomidorowy i suszone pomidory.
KROK 7: Gotuj pod przykryciem około 12 minut.
KROK 8: Odczekaj do ostygnięcia, Zmiksuj zupę na krem.
KROK 9: Dodaj kefir Robico i zagotuj.

 

Smacznego w imieniu Robico życzy Pani Aneta Strelau,  dietetyk kliniczny (www.strelau.pl).