Przepisy Robico - gotuj z nami na zdrowie!

16 luty 2018
brak

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: bardzo łatwe
185 kcal/ 1 porcję

Koktajl czekoladowo-truskawkowy

Składniki:

200 ml zimnego mleka 2%
1/2 szklanki truskawek (mogą być mrożone)
50 g herbatników
1 łyżka miodu
50 g czekolady
3 łyżki śmietanki 30%


Wartości odżywcze na 100 g:

  • Kalorie:

    185.0 kCal
  • Białko:

    4,1 g
  • Tłuszcze:

    8.5 g
  • Węglowodany:

    22.0 g
  • Błonnik:

    1.0 g

Jak przygotować:

Krok 1: Do garnka z grubym dnem dodaj śmietankę i czekoladę, podgrzewaj na małym ogniu do momentu rozpuszczenia czekolady.
Krok 2: Rozpuszczoną czekoladę wlej do szklanki w taki sposób, aby została na ściankach. Resztę składników dodaj do blendera.
Krok 3: Zmiksuj.
Krok 4: Zblendowany koktajl wlej do szklanki. Udekoruj np. truskawką umoczoną w czekoladzie lub posyp herbatnikami i tartą czekoladą. Podawaj ze słomką.


Smacznego!