
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Porcja: 4
Poziom trudności: łatwy
278 kcal / 1 porcję (505 g)

Składniki:
600 g mleka ROBICO
500 ml maślanki ROBICO
400 g ziemniaków
500 ml wody
500 g fasolki szparagowej zielonej, mrożonej
1 łyżeczka mąki pszennej
1 łyżka masła
pietruszka
czosnek
sól, pieprz
Wartości odżywcze na 100 g:
-
Kalorie:
-
Białko:
-
Tłuszcze:
-
Węglowodany:
-
Błonnik:
Jak przygotować:
KROK 1: Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy w
lekko osolonej wodzie. Miksujemy.
KROK 2: Do zmiksowanych ziemniaków wlewamy mleko, zagotowujemy, dodajemy
fasolkę, masło i czosnek. Ponownie miksujemy i gotujemy ok. 5 minut.
KROK 3: Do zupy wlewamy maślankę wymieszaną z mąką i
zagotowujemy, cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku.
KROK 4: Przed podaniem można posypać posiekaną pietruszk.
Smacznego w imieniu Robico życzy Pani Aneta Strelau, dietetyk kliniczny (www.strelau.pl).